Fırında Sebzeli Tavuk Şiş Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 8-10 adet mantar
- 10-12 adet kiraz domates
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik, pul biber
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 limonun suyu
Marinasyon Sosu Hazırlığı:
- Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın
- Tavuk kuşbaşıları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın
- En az 1 saat buzdolabında bekletin (tercihen 3-4 saat)
Sebze Hazırlığı:
- Biberleri iri parçalar halinde doğrayın
- Soğanı dörde bölüp kat kat ayırın
- Mantarları temizleyin
- Kiraz domatesleri yıkayın
Şişleri Hazırlama:
- Isıya dayanıklı şişlere sırayla tavuk ve sebzeleri dizin
- Alternatif renkler oluşturacak şekilde dizim yapın
- Şişleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
- Üzerlerine biraz daha zeytinyağı ve baharat serpin
Pişirme:
- Fırını 200°C'de ısıtın
- Şişleri önceden ısıtılmış fırına yerleştirin
- 20-25 dakika pişirin
- Ara sıra çevirerek eşit pişmesini sağlayın
- Tavukların tamamen piştiğinden emin olun
Servis Önerileri:
- Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı ile servis yapın
- Yanında yoğurtlu sos veya cacık ile sunabilirsiniz
- Üzerine taze maydanoz serperek servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Tavukları marine etmek lezzetini artırır
- Sebzeleri aynı boyutta kesmek eşit pişme sağlar
- Fırın ızgarası kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız
- Şişleri fırına koymadan önce oda sıcaklığına getirin
|