Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında sebze yemeği; hazırlaması en kolay yemek çeşitlerindendir. Özel zamanlarda ya da evimizde misafir ağırlayacağımız günlerde genellikle farklı tarzda yemekler yapmak isteriz. Aslında böyle zamanlarda yapılacak en iyi yemek çeşidi fırın yemekleridir. Fırın yemeklerinin hem yapımı çok kolaydır hem misafirler için göz dolduran yemeklerdir. Ancak burada önemli olan husus kullandığınız sebze çeşitlerinin birbiriyle tat olarak uyumlu olmasıdır. Fırında sebze yemeği denilince birçok kişinin aklına fırında tavuk eti ile yapılan patatesli bezelye gelebilir. Ben sizlerle hem sunumu hem de lezzeti güzel olan bir tarifi paylaşmak istiyorum. Ben bu yemeği tek kişilik güveçlerde yapıyorum ve servisi de çok pratik oluyor. Umarım herkesin işin yarar.


Fırında sebze yemeğinin yapımı için malzemeler

  • 300 gr. Mantar,
  • 3 adet kırmızıbiber,
  • 4 adet sivri biber,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • Yarım çay kaşığı pul biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı karışık salça,
  • Yeteri kadar su,
  • Yeteri kadar tuz.

Köfte için

  • 500 gr. Az yağlı dana kıyma,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 2 yemek kaşığı galeta unu,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz.

Fırında Sebze Yemeği Üzeri için

  • Kaşar peyniri rendesi,

Fırında sebze yemeği nasıl yapılır?

Yemeğin yapımı için öncelikle köfte harcının yoğurun. Bunun için tüm köfte malzemelerini birleştirip iyice yoğurun ve yarım saat boyunca dinlendirerek istediğiniz şekli verin.

Diğer tarafta yemeklik olarak doğranan kuru soğanı sıvı yağda kısık ateşte hafif kavurup üzerine jülyen olarak doğranan kırmızıbiber ile yeşil biberi ekleyip işleme 10 dakika daha devam edin. Üzerine ise mantarları doğrayıp tencerenin kapağını kapatmadan mantarları da soteleyin. Ocağı kapatmadan evvel içerisine salçaları ve 1 adet domates rendesi ile baharatları da ilave edip sebzeli karışımı ocaktan alın. Mantar sotenin biraz sulu olması tercih edilir.

İstediğiniz şekli verdiğiniz köfteleri tek kişilik güveç kaplara dizin. Tere yağını her güvece paylaştırın ve fırın kaplarını fırında yaklaşık 150 derece ısıda 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkartarak üzerine eşit olacak şekilde sebzeli karışımı boşaltın ve kalan 1 adet domatesi de üzerine doğrayın. Yemeği misafir için hazırlıyorsanız yemeğe oturmadan 40 dakika önce fırına vermeniz yeterli gelecektir. Yemek piştikten sonra fırını kapatır kapatmaz üzerine kaşar peyniri rendesi dökün ve fırında tutmaya devam edin. Sebzeli fırın yemeği hazır.

Fırında Sebze Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karışık Sebze Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Sebze Graten Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sebze Çeşitleri Nelerdir?

Sebze Çeşitleri Nelerdir?

Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Sebze  mi?

Patates Sebze mi?

Güncel

Kabaklı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek İçin Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek İçin Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Yaz Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

En fazla Zayıflatan Sebzeler

En fazla Zayıflatan Sebzeler

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Yetiştiriciliği İçin Hazırlıklar

Sebze Yetiştiriciliği İçin Hazırlıklar

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6