Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebze Yemeği

Fırında sebze yemeği, hazırlaması son derece kolay ve lezzetli bir yemek çeşididir. Özel zamanlarda ya da misafir ağırlayacağımız günlerde genellikle farklı ve etkileyici yemekler hazırlamak isteriz. Bu tür zamanlarda yapılacak en iyi yemeklerden biri fırın yemekleridir. Fırın yemekleri hem yapımı açısından pratiktir hem de misafirler için göz dolduran sunumlar sağlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, kullanılan sebzelerin birbiriyle tat olarak uyumlu olmasıdır.

Fırında sebze yemeği denilince birçok kişinin aklına fırında tavuk eti ile yapılan patatesli bezelye gibi yemekler gelebilir. Bu makalede, hem sunumu hem de lezzetiyle dikkat çeken bir tarif paylaşmak istiyorum. Bu yemeği tek kişilik güveçlerde yapıyorum ve servisi de son derece pratik oluyor. Umarım herkesin işine yarar.

Fırında Sebze Yemeğinin Yapımı İçin Malzemeler

  • 300 gr. mantar
  • 3 adet kırmızı biber
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar tuz

Köfte İçin

  • 500 gr. az yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Fırında Sebze Yemeği Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri rendesi

Fırında Sebze Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemeğin yapımı için öncelikle köfte harcını yoğurun. Bunun için tüm köfte malzemelerini birleştirip iyice yoğurun ve yarım saat boyunca dinlendirin. Ardından istediğiniz şekli verin.

Diğer tarafta yemeklik olarak doğranan kuru soğanı sıvı yağda kısık ateşte hafif kavurup üzerine jülyen olarak doğranan kırmızı biber ile yeşil biberi ekleyin ve işleme 10 dakika daha devam edin. Üzerine mantarları doğrayıp tencerenin kapağını kapatmadan mantarları da soteleyin. Ocağı kapatmadan evvel içerisine salçaları ve 1 adet domates rendesini ile baharatları da ilave edip sebzeli karışımı ocaktan alın. Mantar sotenin biraz sulu olması tercih edilir.

İstediğiniz şekli verdiğiniz köfteleri tek kişilik güveç kaplara dizin. Tereyağını her güvece paylaştırın ve fırın kaplarını fırında yaklaşık 150 derece ısısında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkararak üzerine eşit olacak şekilde sebzeli karışımı boşaltın ve kalan 1 adet domatesi de üzerine doğrayın. Yemeği misafir için hazırlıyorsanız, yemeğe oturmadan 40 dakika önce fırına vermeniz yeterli olacaktır. Yemek piştikten sonra fırını kapatır kapatmaz üzerine kaşar peyniri rendesi dökün ve fırında tutmaya devam edin. Fırında sebze yemeği hazır!

Bu tarif, hem lezzeti hem de besleyiciliği ile sofralarınıza zenginlik katacaktır. Fırın yemekleri, özellikle sebzelerle birleştiğinde hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunar. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etsiz Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kış Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Kış Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Buharda Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Buharda Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mevsim Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Mevsim Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri