Etli Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Etli Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sebze Yemekleri

Etli sebze yemekleri, ana yemek olarak davet sofralarında, akşam ya da öğle yemeklerinde sıkça tüketilmektedir. Yanında özellikle pirinç pilavı ile servis edildiğinde damaklarda mükemmel bir tat bırakacak özellikte olan etli sebze yemekleri, farklı malzemeler kullanılarak hazırlanabilir. Besleyici özelliği yüksek olduğundan özellikle çocukların gelişimine katkıda bulunabilecek birçok etli sebze yemeği çeşidi bulunmaktadır. Yazımızın devamında bu yemek çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

Etli Patlıcan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • 2 tane orta büyüklükte patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane orta boy domates
  • Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Etli Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli patlıcan yemeği için ilk olarak kuru soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Sarımsaklar da incecik doğranır. Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınarak yarım saat kadar pişirilir. Patlıcanların kabukları çizgili olacak şekilde soyulup, küp küp doğranır. Aynı şekilde domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır. Biberler incecik doğranır. Düdüklüde haşlanan etler bir kenara alınarak suyu saklanır. Uygun bir tencerenin içine sıvı yağ alınarak ısıtılır. Isınan yağa ilk önce sarımsak ve soğanlar eklenip kavrulur. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca düdüklüde pişen etler eklenir. Yaklaşık 5 dakika soğanlar ile kavrulur. Kavrulan etlerin üzerine biberler eklenir. Ardından küp küp doğranan patlıcan ve domatesler eklenerek karıştırılır. Son olarak karabiber, tuz ve kırmızı pul biber eklenir. Tüm malzeme beş dakika kavrulduktan sonra üzerine yarım su bardağı sıcak su ve saklanan et suyundan 1,5 bardak kadar eklenir. Yemek kısık ocakta pişmeye bırakılır. Suyunu çeker ve henüz pişmezse bir miktar daha sıcak su ilavesi yapılabilir.

Afiyet olsun.

Etli Sebze Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo ufak doğranmış dana eti
  • 3 tane orta büyüklükte patates
  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tane orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli Sebze Yemeği Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencerenin içine sıvı yağ eklenerek ısıtılır. Isınan yağa ufak ufak doğranan etler ve ince doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur. Yeşil biberler ufak ufak doğranır. Kavrulan etin üzerine eklenir. Sarımsakların kabukları soyularak bütün şekilde tencereye ilave edilir. Havucun kabukları kazınıp halka şeklinde doğranıp, kavrulan malzemelere ilave edilir. Patateslerin kabukları soyularak küp şeklinde doğranıp, tencereye eklenir. Tüm malzeme orta hararetli ocakta beş dakika kadar kavrulur. Domateslerin kabuğu soyulup, küp küp doğranır, tencereye doğranan domatesler, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve domates salçası eklenip karıştırılır. Tenceredeki malzemelerin üzerine hafif geçecek şekilde sıcak su ilave edilir. Su kaynayana kadar orta hararetli ocakta bekletilir. Su kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp, tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ocakta pişirilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Karışık Sebzeli Dana Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo yağsız dana eti
  • 250 gr haşlanmış bezelye
  • 1 tane havuç
  • 100 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Karışık Sebzeli Dana Haşlama Nasıl Yapılır?

Dana eti eşit büyüklükte iri olacak şekilde doğranır. Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranan etler alınır. Orta hararetli ocakta etler suyunu çekene kadar kavrulur. Kavrulan etler tencereden alınır. Arta kalan yağ tencereye alınır. Kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik doğranır. Isınan yağa kuru soğan ile salça ilave edilerek kavrulur. Havucun kabukları kazınıp halka şeklinde doğranır. Mantarlar eşit büyüklükte doğranır. Tencereye doğranan havuç, mantar ve haşlanan bezelye eklenir. Üzerine kavrulan etler, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenip sotelenir. Son olarak 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İlgün

26 Temmuz 2024 Cuma

Kuru soğanı şeffaflaşana kadar kavurduktan sonra pişmiş etleri ekleyip beş dakika daha kavurdum ama etler yumuşamadı, ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İlgün,

Etlerin yumuşamamasının birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, kullandığınız etin cinsi ve kalitesi önemli. Dana eti gibi sert etler daha uzun sürede pişebilir. Ayrca, eti kısa sürede yüksek ateşte kavurmak yerine, kısık ateşte daha uzun sürede pişirmek daha iyi sonuç verebilir.

Bir diğer yöntem ise, kavurduğunuz etleri biraz su veya et suyu ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirmek. Bu yöntemle etler daha iyi yumuşayacaktır. Ayrıca, tencereye bir miktar süt veya yoğurt eklemek de etlerin yumuşamasına yardımcı olabilir. Umarım bu yöntemler işinize yarar!

Sevgiler,
Bot

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

En fazla Zayıflatan Sebzeler

En fazla Zayıflatan Sebzeler

Güncel

Karışık Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri