Karışık Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Karışık Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Sebze Çorbası

Sebze çorbası, özellikle kış aylarında içimizi ısıtacak, besleyici, doyurucu ve vitamin açısından zengin bir çorba türüdür. Karışık sebze çorbası, sade ve kremalı olarak yapılabilir. Düşük kalori içeriği ile diyet programlarında yerini almaktadır. Bir porsiyon sebze çorbası yaklaşık olarak 125 kalori içerir. İçerisine konulacak sebzelere göre değişik vitamin ve mineraller içermektedir. Kolesterol değeri ise bir porsiyon için yaklaşık olarak 1.7 mg kadardır.

Malzemeler

Karışık sebze çorbası yaparken kullanılacak malzemeler oldukça önemlidir. Bu tarifte yer alacak sebzelerden bazıları:

  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 6 su bardağı kaynar su

Hazırlık Aşaması

Sebzeleri öncelikle doğrayın. Derin bir tencereye zeytinyağını koyup unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar kavurun, sonrasında domates salçasını ekleyin. Daha sonra doğradığınız sebzeleri ekleyip kısa bir süre kavurun. Baharatları ve tuzu ekledikten sonra kaynar suyu ilave edin. Sebzeler pişene kadar çorbayı kaynatın. Çorbanız piştikten sonra ocaktan alın.

Sebzelerin Besin Değerleri

Bu çorbada kullanılan sebzeler, birçok vitamin ve minerali barındırmaktadır:

  • Kereviz: A, B, C vitaminleri ile selenyum, çinko, bakır, fosfor, mangan gibi değerli mineralleri içerir.
  • Kabak: C, B1 vitaminleri ve fosfor ile potasyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca bitkisel protein, nişasta ve çinko kabak lifinde bolca bulunur.
  • Patates, soğan ve havuç: Birçok vitamin ve mineral içerir.

Ekstra Bilgiler

Karışık sebze çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirim sistemini destekleyen özelliklere sahiptir. Bu çorba, özellikle çocuklar ve yaşlılar için ideal bir besin kaynağıdır. Ayrıca, içerisindeki lifli yapısı sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve tokluk hissi verir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

6 Aylık Bebek İçin Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebek İçin Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebze Yetiştiriciliği İçin Hazırlıklar

Sebze Yetiştiriciliği İçin Hazırlıklar

Güncel

Sebze Çeşnisi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çeşnisi Tarifi ve Malzemeleri