Fırında Etli Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Etli Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Sebze Yemekleri; Sebzeyi benim gibi etle yemeyi sevenlerden iseniz birazdan sizlerle paylaşacağım tarif tam size göre. Bu yemeklerin avantajı her mevsimin kendine özgü sebzeleri ile yapabiliyor olmanızdır. Zaten doğru olanda bu her sebzeyi mevsimine göre tüketmenizdir. Sebzeleride kendi damak zevkinize uygun seçme şansınız da bulunmakta. Yani kısacası bu yemekte kontrol tam anlamıyla size bağlı bulunmaktadır. Kendi zevkinize göre, sevdiğiniz sebzeleri ekleyip istemediğinizide çıkarabilirsiniz.


Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifinin Malzemeleri

  • 400 gram kadar kuşbaşı doğranmış dana eti
  • Dört adet yeşil sivri biber
  • İki adet patlıcan
  • Dört adet patates
  • Üç adet domates
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir çorba kaşığı acı biber salçası
  • Bir su bardağı sıcak su
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı yenibahar

Üzeri için

  • Bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak 400 gram dana kuşbaşı etleri düdüklü tencere içerisine alın ve etlerin üzeri geçmeyecek su ilavesi yaparak tencerenin kapağını kapatarak ocağın üzerine koyun. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar etlerin pişmesi gerekiyor. Sizde o sırada sebzeleri temiz bir şekilde yıkadıktan hemen sonra patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve küp-küp doğrayın. Patateslerin de kabuklarını soyduktan sonra küp-küp doğrayın. Yeşil biberleri de zevkinize uygun şekilde doğradıktan sonra bütün doğranmış sebzeleri geniş bir kabın içerisine alın ve üzerine tereyağı, zeytinyağı ve tuz ilave edin harmanlayın ve fırın kabının içine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atın ve sebzelerin hafif yumuşamasını bekleyin. Domatesleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Pişirmiş olduğunuz etleri sebzelerin üzerine alın onun üstüne de doğramış olduğunuz domatesleri ilave ederek sosunu hazırlamaya geçin. Bunun için karıştırma kabının içine bir çorba kaşığı domates ve biber salçası, tuz, karabiber, pul biber, yenibahar ve bir su bardağı sıcak su ilave ederek iyice karıştırın. Sebze ve etin üzerine sosunu döküp tekrar fırına atın ve yaklaşık olarak bir yarım saat kadar piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına atın. Kaşar peyniri eriyip kızardıktan sonra fırından çıkarın ve fırında etli sebze yemeğini sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Fırında Etli Sebze Yemekleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Salatalık Meyve Mi Sebze  mi?

Salatalık Meyve Mi Sebze mi?

Kış Sebze Yemekleri Nelerdir?

Kış Sebze Yemekleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebze Garnitürleri Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Garnitürleri Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

En fazla Zayıflatan Sebzeler

En fazla Zayıflatan Sebzeler

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6