Köfteli Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Köfteli Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli sebze yemeği, birçok sebze çeşidi ile hazırlanabilen lezzetli ve besleyici bir yemektir. Ahşap şişlere taktığınız köfteleri ve sebzeleri salçalı suda fırında pişirebileceğiniz gibi tüm malzemeleri tepsiye yayarak da pişirebilirsiniz. Bu makalede, sizlerle daha özel ve lezzetli bir sebzeli köfte yemeği tarifini paylaşacağım. Bu tarifi ilk kez Ramazan ayında iftar davetinde misafirlerim için hazırlamıştım ve sonuç oldukça beğenilmişti. Daha sonra da sıkça pişirmeye devam ettim. Köftelere tabak şekli vererek içerisine sebze doldurarak yapıyorum; ancak sizler arzu ederseniz yassı köfte yapıp üzerine sebze koyabilir ya da börek yapar gibi köftenin arasına sebze sararak da yapabilirsiniz. Şimdi bu lezzetli tarifin detaylarına geçelim.

Sebzeli Köfte Yemeği Malzemeleri

  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • Yeteri kadar tuz

Köftesi İçin

  • 1 kilo az yağlı dana kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Köfteli Sebze Yemeği Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri rendesi
  • 1,5 yemek kaşığı karışık salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yeteri kadar sıcak su

Köfteli Sebze Yemeği Nasıl Yapılır?

Köfteli sebze yemeğini hazırlamak için öncelikle köftelerin yapılması gerekir. Bunun için köfte malzemelerinin tamamını klasik köfte yapımında olduğu gibi birleştirerek iyice yoğurun ve dinlenmesi için bir kenara koyun. Diğer taraftan, köftenin içerisine konulacak garnitürü sağlıklı koşullarda kendiniz hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri hazırlayarak tuzlu suda suyu çekene kadar garnitürleri haşlayın.

Köfte harcı dinlendiğinde avucunuza mandalina büyüklüğünde bezeler alın ve yuvarlayın. Orta kısmını oyarak tabak şekli verin ve tüm köfte harcına aynı şekli verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tepsiyi fırına yerleştirin ve yaklaşık 175 derece ısıda 15 dakika boyunca pişirin. Köfteleri fırından çıkarttıktan sonra yemeği pişirmek istediğiniz fırın kabına köfteleri alın ve üzerine daha önceden haşladığınız garnitürü köftelerin üzerine eşit miktarda paylaştırın.

Bir kasenin içerisinde kaynar su, tuz, salça ve sıvı yağı karıştırarak yemeğin kenarından fırın kabına boşaltın. Yemeğin pişmesi için gerekli olan süre sadece 20 dakikadır. Bu nedenle servis yapacağınız zamanı ayarlayarak köfteli sebze yemeğini fırına verebilirsiniz. Sebzeli yemek piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi dökün.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ersalmış

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu köfteli sebze yemeğini hazırlarken garnitürleri hangi sebzelerle değiştirebilirim? Benzer şekilde lezzetli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ersalmış, köfteli sebze yemeğinde garnitürleri değiştirmek oldukça kolay ve farklı sebzelerle de lezzetli sonuçlar elde edebilirsin. Örneğin, patates yerine tatlı patates kullanabilirsin, bu yemeğe farklı bir tat katacaktır. Havuç yerine kabak veya balkabağı ekleyebilirsin, her ikisi de yemeğe hoş bir aroma ve doku katar. Bezelye yerine yeşil fasulye veya brokoli kullanmak da iyi bir alternatif olabilir. Bu değişikliklerle yemek hem çeşitlenir hem de farklı tatlar deneme imkânı sunar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Diyeti Tarifi ve Malzemeleri