Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası

Sebze çorbası, özellikle kış aylarında içimizi ısıtan ve vitamin deposu olan mükemmel bir çorbadır. Kış aylarında vücudumuzun artan vitamin ihtiyacını karşılamak için sebze çorbası ideal bir seçenektir. İçeriğindeki A, B ve C vitaminleri sayesinde çocuklar, yaşlılar ve genel olarak herkes için besleyici bir alternatiftir. Ayrıca, birçok farklı vitamin de bu çorbanın içinde bulunur, bu nedenle sadece vitamin ihtiyacınızı karşılamak için bile bu çorbayı bol bol tüketebilirsiniz.

Sebze Çorbasının Faydaları

Sebze çorbası, sağlığımız için birçok fayda sağlar:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Cilt sağlığını korur.

Sebze Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet küçük boy kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 litre su (bir bardak fazlasıyla)
  • Bir miktar tuz
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber

Sebze çorbası, içerisindeki yüksek sebze oranı ile besleyici bir yemektir. Malzemelerin büyük bir kısmı sebzelerden oluşmaktadır. Sebzelerin taze ve kaliteli olması, çorbanın lezzetini artıracaktır. Soğuk kış aylarında hasta bir insan için en iyi ilaçlardan biridir.

Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle sebzelerin tamamını temiz bir şekilde yıkamalısınız. Bu işlem, sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Sebzeleri temizledikten sonra, malzemelerde belirtilen soğanı ince ince yemeklik olarak doğrayın. Ardından kabağı ve biberi küçük parçalara ayırarak doğrayın. Domatesleri de küçük küçük doğrayarak ayrı bir kapta tutun.

Bu aşamada bir tencere içerisine hangi yağı kullanacaksanız ekleyin ve yağı kızdırmak için ocağın altını açın. İlk olarak soğanları yağa ekleyerek rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başladığında havuçları ve patatesleri ekleyin. Bu şekilde bir süre kavurduktan sonra kabağı ve biberleri ekleyin. Bir süre daha kavurduktan sonra son olarak domatesleri ekleyin. Bu sebze karışımı hemen hemen bir melemene benzemektedir. Sebzeleri iyice kavurun ve kavurma işlemi sırasında bol bol karıştırmayı ihmal etmeyin.

Kavurma işlemi sırasında tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte en az 10 dakika kadar pişirin. Bu pişirme işlemini tamamladıktan sonra unu ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra malzemelerde belirtilen miktarda suyu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatmaya yakın dereotunu ve maydanozu da ekleyerek çorbaya tuz atın. Yeteri miktarda tuz attıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak bir süre daha pişirmeye devam edin. Çorbanızı sıcak sıcak servis etmeye özen gösterin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şahdar

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Biraz kalabalık bir aileyiz. Herkese yetsin istiyorum. Bu tarifte verilen sebze çorbası kaç kişilik?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Erşed

Tariflerdeki çorbalar genelde 3 ila 4 kişi oluyor. Kaç kişisiniz bilmiyorum ama 6 -8 kişilik düşünüyorsanız her malzemeyi 2-2.5 katına çıkartmanız yeterli oranda çorba elde etmenizi sağlayacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Sebzeler Türleri ve Özellikleri

Yeşil Sebzeler Türleri ve Özellikleri

Fırında Karışık Sebze Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karışık Sebze Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kış Sebze Yemekleri Nelerdir?

Kış Sebze Yemekleri Nelerdir?

Karışık Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Sebze mi?

Patates Sebze mi?