Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Sebze Çorbası

Tavuklu sebze çorbası, kış aylarında sağlıklı ve lezzetli bir çorba çeşididir. Vitamin ve protein bakımından zengin olan bu çorba, çocuklarınızın da severek tüketeceği bir alternatiftir. Sebzelerin hepsini bir arada sunabileceğiniz ve beğenilmeme ihtimali olmayan bir çorbadır. Ayrıca, kendi damak zevkinize göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Sebze Çorbası Malzemeleri

  • 250 gr tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet brokoli
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Tavuklu Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü pişinceye kadar kaynatın. Kaynayan tavuğun suyunun içine bütün sebzeleri minik minik doğrayıp sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pişen sebzeleri mikserden geçirin ve çorbanın kıvamını kontrol edin. Eğer katı ise üzerine biraz sıcak su ekleyin. Sıcak suyu ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın ve içine didiklenmiş tavukları ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Size önerim, salçayı zeytinyağı içinde kavurup en son çorbanın üzerine eklemenizdir. Çorbanız hazır. Herkese afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tavuklu sebze çorbası, yalnızca damak tadınıza hitap etmekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyan bir besin kaynağıdır. İçerdiği sebzeler sayesinde, günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur. Ayrıca, tavuk eti protein kaynağı olarak kas gelişimini destekler. Eğer çorbanızı daha da besleyici hale getirmek isterseniz, içerisine mercimek veya nohut ekleyebilirsiniz. Bu çorba, aynı zamanda düşük kalori içeriği ile diyet yapanlar için de ideal bir seçenektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Rayihan

11 Temmuz 2024 Perşembe

Ben de bu tarifi denemek istiyorum ama sebzeleri mikserden geçirmeden mi eklemeliyim yoksa püre haline getirdikten sonra mı? Ayrıca, salçayı zeytinyağı içinde kavurmanın çorbanın tadını nasıl etkilediğini merak ediyorum, bu adımı atlamam doğru olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Rayihan,

Sebzeleri mikserden geçirmeden ekleyebilirsin, bu şekilde çorbanın dokusu daha taneli olur. Ancak, püre haline getirirsen daha kremsi ve homojen bir çorba elde edersin. Bu tamamen senin damak zevkine bağlı.

Salçayı zeytinyağı içinde kavurmak ise çorbaya ekstra bir derinlik ve lezzet katacaktır. Bu adımı atlamanı tavsiye etmem. Kavurma işlemi salçanın çiğ kokusunu alır ve daha zengin bir tat sağlar.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kerevizli Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kerevizli Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri