Basit Sebze Yemekleri Ülkemizde birçok çeşit sebze türü yetiştirilmektedir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan sebzeler, pişirildiğinde ise oldukça lezzetli olur. Sebze yemeklerini yapmak oldukça kolaydır. Haftada en az iki kez sebze yemekleri tüketmeliyiz. Özellikle küçük çocuklarımıza sebzeyi sevdirmek adına, sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Bazı sebzeleri çiğ olarak, salata şeklinde tüketebiliriz. Ancak akşam yemeği için bu yeterince doyurucu olmayabilir. Bunun yerine pazardan aldığımız taze sebzelerle, lezzetli ve doyurucu tarifler oluşturabiliriz. Bu makalede, ailemin ve benim çok sevdiğimiz üç sebze yemeği tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Denemenizi tavsiye ettiğim bu tarifler, hem sağlıklı hem de kolayca hazırlanabilir. İlk olarak, zeytinyağlı taze fasulye yemeği ile başlayalım. Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır? Öncelikle taze fasulyeleri ayıklayarak iki uçlarındaki sert kısımları kopartıyoruz ve arada çıkan kılçıkları temizliyoruz. Daha sonra fasulyeleri üç parçaya bölüyoruz ve bol suda yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra süzgece bırakıyoruz. Diğer yandan tencereye zeytinyağını koyarak doğranmış soğanı ve biberleri ekliyoruz. Ardından doğranmış fasulyeleri tencereye alıyoruz. Kabukları soyulmuş domatesleri fasulyelerin üzerine doğrayarak ekliyoruz. Son olarak salçamızı hafif sulandırıp, içerisine tuz ve kırmızı biberi ekleyerek tencereye döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve arada yumuşaklığını kontrol ederek pişiriyoruz. Zeytinyağlı taze fasulyemiz kavurmadan, çiğ olarak tüm malzemeleri tencereye ekleyerek pişirilir. Pırasa Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İlk olarak pırasaları ve havuçları temizleyip doğrayarak küçük bir kapta haşlıyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar haşladıktan sonra, dana etini ufak parçalara doğrayıp tencereye alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Ardından doğranmış soğanı ve biberi ekliyoruz. Yağı ve salçayı da ekleyerek karıştırıyoruz. Haşlanmış havuç ve pırasaları tencereye ekliyoruz. Tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın, pirinci ekleyerek birkaç dakika daha pişiriyoruz. Son olarak altını kapatıyoruz ve yemeğimiz servise hazır hale geliyor. Ispanak Kavurması İçin Gerekli Malzemeler
Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır? Bol suda yıkadığımız ıspanakları doğrayarak tavaya alıyoruz ve kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Diğer yandan soğan ve biberleri doğrayarak hazırlıyoruz. Ispanaklar suyunu çekince soğan ve biberleri ekleyerek kavuruyoruz. Yağını, tuzunu ve biberini ekledikten sonra yumurtaları kırarak karıştırıyoruz. Altını kapatıyoruz ve ıspanak kavurmamız servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun. |