Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sebze Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Haşlama, yapılaması basit olan bir garnitürdür. Yapılmasının basit olması yanında sağlıklı bir yiyecek türüdür. Sağlıklı yaşamayı kendine bir prensip olarak seçen insanların sebze haşlamayı rahatlıkla yapacaklardır. Tarifi kısa zamanda hazırlanır ve pişirilir. Ana yemeğin yanına gelecek ve yiyenlerin hoşuna gidecek bir seçenek olabilir. Diyet yapan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir tarif olan sebze haşlama kilo verilmesine yardımcı olan bir yiyecek türü olarak da karşımız çıkar. Kalorisi düşüktür. İçerisinde çok birçok sebze türü bulunduğu içinde besleyicidir. Kolesterol sorunu yaşayan kişilerinde çok rahat tüketebileceği bir yemek türüdür. Bu tarif özellikle hamile bayanlara önerilir.


Gerekli Olan malzemeleri

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 10 dal maydanoz
  • 100 gr brokoli
  • 50 gr Brüksel lahanası
  • 1 adet patates
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sebze Haşlama Nasıl Hazırlanır


Sebze Haşlama, için öncelikle yeşillikleri sirkeli suda 5 dakika kadar bekletelim. Arkasından bol su ile yıkayalım. Patates, havuç, kuru soğanı soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Haşlama tenceresine suyu koyalım ve ocağımızın altını yakalım. Daha sonra suyun içerisine diğer malzemelerimiz olan tuzu ve karabiberi ilave edelim. İlk olarak havucu ve patatesi ekleyelim. Bu iki sebzeyi önce dakika kadar pişirelim. Çünkü bu sebzeler diğer ekleyeceğimiz malzemelere göre daha geç pişmektedir. Bu sebzelerden sonra tencerenin içine diğer sebzeleri brokoli, kuru soğan ve Brüksel lahanası ekleyelim. Hepsini beraber 9-10 dakika kadar pişirelim. Üzerine kıyılmış olan maydanozları ilave edelim ve pişirme işlemini artık bitirelim.

Sebze Haşlama, sırasında tencereyi süzgeç yardımı ile süzerek servis yapacağımız kabın içerisine koyabiliriz. Daha sonra ise bir tava içerisinde tereyağını eritelim. Pul biberi içerisine ekleyelim. Biraz zaman geçtikten sonra biberler yağa rengini verecektir. Bu aşamada servis kabındaki olan sebzelerin üzerine yağımızı dökelim. Böylece yemeğimiz servise hazırdır. Bu aşamadan sonra isteğe göre sarımsaklı yoğurt eklenebilir.

Sebze Haşlama Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebze Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sebze Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

En fazla Zayıflatan Sebzeler

En fazla Zayıflatan Sebzeler

Brokolili Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brokolili Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Sebze  mi?

Patates Sebze mi?

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sebze Tohumları Türleri ve Özellikleri

Sebze Tohumları Türleri ve Özellikleri

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6