Zeytinyağlı Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

Zeytinyağlı sebze yemekleri, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler ve diyet yapan kişiler için vazgeçilmez yemek tarifleridir. Sebzeler, lif bakımından zengin içerikleriyle hem besleyici değerleri yüksek hem de sindirimi kolay besinlerdir. Zeytinyağlı sebze yemekleri, hafif ve lezzetli olmalarının yanı sıra çeşitli tarifler ile sofralara renk katar. Bu makalede, zeytinyağlı sebze yemeklerinin tariflerini bulabilirsiniz.

Havuçlu Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Limon

Havuçlu Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Uygun bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanları kavurun. Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin ve kavrulan soğanların üzerine ekleyin. Taze fasulyeleri tercihinize göre doğrayın. Havuçlar kavrulduktan sonra taze fasulyeleri ekleyin. Fasulyelerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Üzerine karabiber, kırmızı pul biber, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısarak malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Arzu ederseniz basınçlı tencerede 10 dakika pişirerek yemeği ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Brüksel Lahana İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo Brüksel lahanası
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Zeytinyağlı Brüksel Lahana Nasıl Yapılır?

Brüksel lahanalarının üst kısmını temizleyip kök tarafını kesin. Yapraklara ayrılan lahanaları sirkeli suyun içinde 30 dakika bekletin. Kuru soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın. Isınan yağda ilk önce kuru soğanı kavurun. Kavrulan soğanın üzerine havuçları ekleyin. Üzerine salçayı ilave edip soteleyin. Patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayıp malzemelere ekleyin. Sirkeli suda bekletilen lahanaları süzüp tencereye ilave edin. Son olarak tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip ocağın altını kısın. Tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeterince kaynamış su
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri bol su ile yıkayın. Süzdükten sonra küçük parçalara kırın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Basınçlı tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Isınan yağa doğranmış kuru soğan ve fasulyeleri ekleyin. Üzerine domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Malzemeleri orta ateşte kavurun. Üzerine domates salçası, karabiber, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Son olarak yeterince kaynamış su ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirip yemeği ocaktan alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özbal

11 Temmuz 2024 Perşembe

Zeytinyağlı sebze yemeklerini yaparken hangi sebzeleri kullanabilirim ve zeytinyağının miktarını nasıl ayarlayabilirim? Havuçlu taze fasulye yaparken havuçların ne kadar kavrulması gerektiğini tam olarak nasıl anlarım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özbal,

Zeytinyağlı sebze yemeklerinde kullanabileceğin sebzeler oldukça çeşitlidir. Örneğin, taze fasulye, kabak, patlıcan, enginar, pırasa, havuç, patates ve bezelye gibi sebzeler tercih edilebilir. Zeytinyağının miktarını ayarlarken genellikle 1 kg sebze için 1/2 su bardağı (yaklaşık 100 ml) zeytinyağı kullanman yeterli olur. Ancak bu oranı damak tadına ve sebzelerin cinsine göre biraz azaltabilir veya artırabilirsin.

Havuçlu taze fasulye yaparken, havuçların kavrulma süresini anlamak için havuçların renginin hafifçe koyulaşmasını ve yumuşamasını beklemelisin. Genelde orta ateşte 5-7 dakika kavurmak yeterli olur. Havucu çatal ile kontrol ederek yumuşaklığını test edebilirsin.

Afiyet olsun!

Sevgiler,
Özbal

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karışık Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kış Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Kış Sebzeleri Türleri ve Özellikleri

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebze Tarifi ve Malzemeleri

Kış Sebze Yemekleri Nelerdir?

Kış Sebze Yemekleri Nelerdir?

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sebze Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?