Sebzeli Kuskus Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuskus
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 su bardağı sıcak su veya et suyu
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Soğanı küp küp doğrayın, diğer sebzeleri de küp şeklinde doğrayın
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip 5 dakika kadar kavurmaya devam edin
- Tuz ve baharatları ekleyin, karıştırın
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynayınca kuskusu tencereye ekleyin ve karıştırın
- Ocağın altını kapatın, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
- Sıcak olarak servis yapın
Not: İsteğe bağlı olarak nohut, bezelye veya tavuk ilave edebilirsiniz. Kuskusunuz markasına göre pişirme talimatlarını kontrol etmeyi unutmayın.
|