Gaz sorunu yaşayan biri olarak, sebzelerin gaz yapma etkisi hakkında daha fazla bilgi edinmek gerçekten faydalı. Özellikle lahananın çiğ olarak tüketildiğinde gaz yapma etkisinin arttığını biliyor muydunuz? Brokoli ve karnabaharın içerdiği kükürt bileşiklerinin sindirim sırasında gaz üretimini artırdığı konusunda da biraz endişeliyim. Nohut ve bezelye gibi baklagillerin sindirimde zor parçalanan oligosakkaritler içermesi de benim için sorun yaratıyor. Pişirme yöntemlerinin bu durumu azaltabileceğini öğrenmek güzel, ama yine de yavaş yemek ve yeterli su içmenin de önemli olduğunu düşünmekteyim. Sizce, bu gaz yapıcı sebzeleri dengeli bir şekilde tüketmek ve sindirim sistemimizi desteklemek için başka hangi yöntemler deneyebiliriz?
Gaz sorunu yaşayan biri olarak, sebzelerin gaz yapma etkisi hakkında daha fazla bilgi edinmek gerçekten faydalı. Özellikle lahananın çiğ olarak tüketildiğinde gaz yapma etkisinin arttığını biliyor muydunuz? Brokoli ve karnabaharın içerdiği kükürt bileşiklerinin sindirim sırasında gaz üretimini artırdığı konusunda da biraz endişeliyim. Nohut ve bezelye gibi baklagillerin sindirimde zor parçalanan oligosakkaritler içermesi de benim için sorun yaratıyor. Pişirme yöntemlerinin bu durumu azaltabileceğini öğrenmek güzel, ama yine de yavaş yemek ve yeterli su içmenin de önemli olduğunu düşünmekteyim. Sizce, bu gaz yapıcı sebzeleri dengeli bir şekilde tüketmek ve sindirim sistemimizi desteklemek için başka hangi yöntemler deneyebiliriz?
Cevap yaz