Türkiye'de bulunmayan sebzeler hakkında bilgi edinmek ilginç. Özellikle bok choy ve taro gibi sebzelerin yetişmesi için gerekli iklim koşullarının Türkiye'de sağlanamaması dikkat çekici. Acaba bu sebzelerin Türkiye'de yetiştirilmesi için iklim değişikliği gibi faktörler göz önünde bulundurularak yeni tarım yöntemleri geliştirilse, sonuçları nasıl olurdu? Ayrıca, alternatif sebzelerin kullanımıyla bu eksikliğin bir nebze olsun kapatılması mümkün. Sizce, tarımda çeşitliliği artırmak adına hangi adımlar atılabilir?
Türkiye'de bulunmayan sebzeler hakkında bilgi edinmek ilginç. Özellikle bok choy ve taro gibi sebzelerin yetişmesi için gerekli iklim koşullarının Türkiye'de sağlanamaması dikkat çekici. Acaba bu sebzelerin Türkiye'de yetiştirilmesi için iklim değişikliği gibi faktörler göz önünde bulundurularak yeni tarım yöntemleri geliştirilse, sonuçları nasıl olurdu? Ayrıca, alternatif sebzelerin kullanımıyla bu eksikliğin bir nebze olsun kapatılması mümkün. Sizce, tarımda çeşitliliği artırmak adına hangi adımlar atılabilir?
Cevap yaz